Advertentie
Advertentie

Consumentenvertrouwen op laagste peil in vijf jaar

Het vertrouwen van de Belgische consument in de economie is in oktober gedaald tot het laagste niveau sinds begin 2003. Dat blijkt dinsdag uit de resultaten van de maandelijkse consumentenenquête van de Nationale Bank van België (NBB).

De indicator van het consumentenvertrouwen daalde van -9 in september tot -17 in oktober, de grootste daling sinds december 2006. "De duidelijke neergang is ongetwijfeld het gevolg van de grote onzekerheid veroorzaakt door de internationale financiële crisis en de vrees voor een economische recessie", aldus de NBB.

De Belgische consument is vooral pessimistischer geworden over de toekomstige evolutie van de werkloosheid. Deze indicator ging van 21 naar 41 (bij deze indicator wijst een stijging op een minder gunstige ontwikkeling). Dat is het slechtste cijfer in jaren. De gezinnen zijn ook duidelijk minder optimistisch als het gaat over hun toekomstige financiële situatie (van 0 naar -5) en over hun spaarvermogen (van 6 naar 0). Het vertrouwen in de economische situatie in het algemeen daalde van -19 naar -22. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud