Crisis heeft positieve impact op één op de vijf ondernemingen

De economische crisis betekent niet voor alle bedrijven slecht nieuws. Een op de vijf ondernemingen spreekt zelfs van een positief effect van de crisis. Dat blijkt uit een enquête van HDP-AristA bij 400 bedrijfsleiders en hr-personeelsleden.

Uit de enquête blijkt dat 43 procent van de werkgevers spreekt van een "grote, zelfs enorme impact" van de crisis op hun onderneming. Daarnaast spreekt 47 procent van de werkgevers van een "kleine impact". Slechts 10 procent meent dat de crisis geen effect heeft op hun activiteiten.

Maar uit de enquête blijkt dat de crisis ook een bron van opportuniteiten kan zijn. Eén op de vijf ondernemingen zegt positieve effecten te ondervinden van de crisis.

Uit de bevraging blijkt ook dat veel ondernemingen niet op de hoogte zijn van de ondersteuningsmaatregelen die de overheid heeft genomen in het kader van de crisis. Een op de drie ondernemingen is ronduit helemaal niet op de hoogte van de maatregelen. Daarnaast heeft 47 procent van de ondervraagden "er al van gehoord". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud