Davos: regionaal WEF-forum voor Europa op 10 en 11 mei in Brussel

Op 10 en 11 mei organiseert het World Economic Forum (WEF) zijn regionale vergadering voor Europa in Brussel. "Formele intergouvernementele toppen werken vaak niet, dat hebben we laatst nog in Kopenhagen gezien. Het WEF zal blij zijn als het de Europese Unie kan helpen door de geest van Davos naar Brussel te brengen", heeft WEF-directeur Stephen Kinnock in Zwitserland aan Belga gezegd.

Behalve zijn jaarvergadering in Davos, organiseert het WEF ook verschillende regionale vergaderingen. De Europese vergadering, die voor het laatst in 2008 in Istanboel plaatsvond, gaat dit jaar in mei door in het Brusselse Plaza Hotel, in de Adolphe Maxlaan.

De Europese Unie zal centraal staan op de top, legt Stephen Kinnock uit, die aan het hoofd staat van de Europese en Centraal-Aziatische WEF-bureaus. "Na het aflopen van de Lissabonstrategie en met het in werking treden van het Verdrag van Lissabon, is 2010 een kanteljaar voor de EU. En omdat België in de tweede jaarhelft Europees voorzitter wordt, is het een goed idee dit jaar een top te organiseren in Brussel."

Een gedetailleerd programma voor het evenement is er nog niet, maar de grote lijnen zijn wel al duidelijk. "Het zal gaan om het 'new leadership' van Europa", verduidelijkt Kinnock. "Waar gaat de EU naartoe? Binnen haar eigen grenzen en in de relaties met haar partners."

Kinnock hoopt voor het evenement een 450-tal deelnemers aan te trekken, die er zullen discussiëren in een informele setting. (GEJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud