De Lijn en VDAB helpen Waalse werkzoekenden aan Vlaamse job

De Lijn en de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) gaan samenwerken om Brusselse en Waalse werkzoekenden aan de slag te krijgen in Vlaanderen. Beide organisaties zullen daarvoor gegevens uitwisselen over enerzijds vacatures en anderzijds de vraag naar en het aanbod aan openbaar vervoer voor woon-werkverkeer. Dat melden de VDAB en De Lijn donderdag.

"Aan de Vlaamse kant van de taalgrens zijn er bijna 13.000 vacatures voor laaggeschoolden die moeilijk ingevuld geraken. Door samen te werken met De Lijn willen we de werkzoekenden in Brussel en Wallonië beter informeren over het aanbod aan duurzaam woon-werkverkeer. Op die manier verlagen we de mobiliteitsdrempel voor Brusselaars en Walen om aan de slag te gaan in Vlaanderen", aldus Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB.

Het voorbije jaar telden de VDAB-zones Aalst-Oudenaarde, Hasselt, Kortrijk-Roeselare, Leuven, Tongeren en Vilvoorde 12.711 vacatures in de bouw, het transport, de logistiek en de horeca. Het gaat vooral om functies voor laaggeschoolden. "Net over de taalgrens zijn er heel wat geschikte werkzoekenden voor die jobs", luidt het. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud