Deadline voor Europese goedkeuring overname Fortis verschoven

De Europese Commissie stelt de deadline voor de goedkeuring van de overname van de Belgische activiteiten van Fortis door BNP Paribas met tien werkdagen uit. Dat is het gevolg van toegevingen die BNP Paribas deed om Europese concurrentiebezwaren te vermijden.

Aanvankelijk moest de Europese Commissie de overname op 3 december goedkeuren. Onmiddellijk daarna zou BNP Paribas overgaan tot de effectieve overname van de Belgische bank- en verzekeringsactiviteiten van Fortis.

Maar de deadline is nu verschoven naar 17 december. Dat uitstel is een standaardprocedure wanneer de betrokken partijen maatregelen voorstellen om tegemoet te komen aan concurrentiebezwaren van de Europese Commissie.

Waar het concurrentieprobleem precies ligt, is niet duidelijk. Voor het gros van de bank- en verzekeringsactiviteiten is er geen overlapping tussen Fortis Bank en Verzekeringen en BNP Paribas. De Franse bankgroep heeft in België geen retailnetwerk en met Cardif slechts een beperkte aanwezigheid in de verzekeringsbranche.

(TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud