Advertentie

Deutsche Bank schrapt 1.900 banen (2) - nog geen duidelijkheid over België

Deutsche Bank wil 3 miljard euro besparen en schrapt daarom 1.900 jobs wereldwijd. Dat blijkt uit het strategische hervormingsplan dat de bank dinsdag bekendmaakt. De meeste jobs (1.500) zullen verdwijnen bij de investeringsdivisie. Of ook België getroffen wordt, is niet duidelijk, maar de impact zou beperkt moeten zijn aangezien Deutsche Bank in ons land vooral retailactiviteiten heeft.

De afdeling "Corporate Banking & Securities" heeft te lijden onder de financiële crisis. De winst voor belastingen zakte in het tweede kwartaal met 63 procent tot 357 miljoen euro. Het is vooral in deze afdeling dat Deutsche Bank banen wil schrappen.

Wereldwijd telt de bank 100.682 personeelsleden. In België werken ongeveer 700 mensen voor Deutsche Bank. Deze bank groeit jaar na jaar in ons land, en bezet intussen de zesde plaats. Ze is vooral actief met retailbankieren, in Brussel zit ook een internationaal team dat zich bezighoudt met het investeringsbankieren.

Met de dinsdag aangekondigde herstructurering sluit Deutsche Bank zich bij heel wat sectorgenoten aan. Wereldwijd verdwenen al tienduizenden banen van investeringsbankiers, door de eurocrisis, toenemende regelgeving en slabakkende aandelenmarkten. (VDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud