Advertentie

Dexia handhaaft kredietlijn voor FSA

De raad van bestuur van Dexia heeft maandagavond beslist "de unsecured kredietlijn" van 5 miljard dollar (3,7 miljard euro) die Dexia had toegekend aan zijn Amerikaans filiaal FSA, te handhaven. Dat heeft Dexia maandagavond bekendgemaakt.

De raad van bestuur van Dexia kwam maandag bijeen onder het voorzitterschap van Jean-Luc Dehaene en nam de toestand van de groep onder de loep. Er werd beslist Bruno Bézard, Alain Quinet en Koen Van Loo te coöpteren als bestuurders, ter vervanging van Guy Burton, Dominique Marcel en Jacques Guerber, die ontslag nemen.

De raad zei verheugd te zijn over de beslissing die de referentieaandeelhouders en de Belgische, Franse en Luxemburgse regeringen op 30 september namen om het kapitaal van Dexia met 6,4 miljard euro te verhogen en zo de solvabiliteit van de groep te versterken.

Voorts bekeek de raad maandag ook de situatie bij FSA. Er werd beslist "de unsecured kredietlijn" van 5 miljard dollar die Dexia had toegekend, te handhaven. De raad heeft de gedelegeerd bestuurder de opdracht gegeven alle mogelijkheden te onderzoeken om het specifieke risico van de activiteit van FSA terug te dringen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud