DHL Diegem: ontslagregeling voor werknemers die niet meeverhuizen

De vakbonden bij het Europese hoofdkwartier van DHL Express in Diegem hebben woensdag de belofte gekregen dat de werknemers met een Belgisch contract die de verhuis van het hoofdkwartier naar het buitenland niet willen volgen, een ontslagregeling krijgen. Dat werd vernomen bij Lode Verschingel van LBC-NVK.

"Het is positief dat we de afspraak hebben dat de mensen met een Belgisch contract die niet willen meegaan, effectief een ontslagregeling krijgen", aldus Verschingel. "Die premie moeten we in de komende maanden onderhandelen." De ontslagregeling geldt niet voor de expats en gelijkaardige contracten.

De verschillende managers van het hoofdkwartier hebben woensdag de details over de verhuis van hun afdeling uit de doeken gedaan. Daaruit blijkt dat het hoofdkwartier niet enkel verhuist naar Bonn, Leipzig en Praag, maar ook naar Maastricht en weg van het Europese continent: een deel wordt versast naar Kuala Lumpur in Maleisië en San José in Costa Rica.

Bij de aankondiging van de maatregel eind 2009 zei DHL dat er geen ontslagen waren omdat alle 523 werknemers de overstap naar het buitenland kunnen maken. "De delocatie blijft dezelfde en de bestemmingen worden nog onbereikbaarder", aldus Verschingel.

Vrijdag stellen de vakbonden hun alternatief plan waarin de Europese hoofdzetel behouden wordt in Diegem, voor aan het personeel. Op 26 januari volgt nieuw overleg met de directie.

Volgende week volgt ook een Europese ondernemingsraad over de kwestie en overleg met de Duitse vakbond ver.di. Daarna hopen ze, naar aanleiding van eerdere beloftes, de Vlaamse regering achter hun businessplan te kunnen scharen. (THD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud