Directie Carrefour betreurt de acties

Door vakbondsacties blijven zes hypermarkten van Carrefour zaterdag gesloten. De directie van de warenhuisketen betreurt de acties ten zeerste. Dergelijke winkelblokkades zijn onverantwoord en brengen ernstige schade toe aan de onderneming en dus ook aan de medewerkers van Carrefour, zegt de directie zaterdag in een persbericht.

De vakbondsafgevaardigden voerden zaterdag actie aan acht hypermarkten. Zes daarvan bleven volgens de directie gesloten: Jumet, Bomerée, Bergen, Gosselies, Schoten en Zemst. Carrefour betreurt dat de werkwilligen niet de kans hebben gekregen hun job te doen en dat de vakbonden het recht op werken niet respecteren.

De twee andere betrokken hypermarkten, Burcht en Oudergem, openden de deuren normaal. "In deze winkels was, ondanks de stakingsacties, bijna het volledige personeel aanwezig en gedreven om de beste dienstverlening aan de klanten te verzekeren. De werknemers van de nieuwe winkel in Brugge, rond wie dit conflict draait, lieten weten dat ze de huidige acties afkeuren", aldus de directie.

De vakbondsacties brengen volgens de directie de onderneming ernstige schade toe en hebben een negatieve impact op een verdere versterking van de positie van de onderneming in België en op de tewerkstelling. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud