Advertentie

Directie Desso verdubbelt premie voor overstap naar Domo

De directie van kunstgrasproducent Desso in Dendermonde wil koste wat het kost de deal met de groep Domo rondkrijgen. De voorgestelde mutatiepremie voor de arbeiders van Desso die de overstap willen maken, wordt verdubbeld naar 12.000 euro per persoon. Dat zegt ABVV-vakbondsman Patrick De Backer, na overleg tussen vakbonden en directie.

De arbeiders bij Desso in Dendermonde verwierpen maandag een voorstel van sociaal plan waarbij er geen naakte ontslagen zouden vallen bij het afstoten van de tufting- en coatingactiviteiten voor de productie van kunstgras. "Een sociaal bloedbad met tientallen ontslagen loert om de hoek", luidde het toen van vakbondszijde.

Zo ver lijkt het voorlopig niet te komen, blijkt na het overleg. De directie zet alles op alles opdat Domo de afgestoten tufting- en coatingactiviteiten voor de productie van kunstgras én de merknaam van Desso zou overnemen, legt De Backer uit. "Daarvoor moeten 27 mensen bereid gevonden worden om de overstap te maken." Zij kunnen nu een fors hogere mutatiepremie krijgen.

De directie zal de 79 betrokken arbeiders concreet vragen een rangorde te maken van wat ze het liefst willen: overstappen naar Domo, muteren binnen Desso of ontslagen worden. "In theorie is het nog altijd mogelijk dat er geen ontslagen vallen", aldus nog de vakbondsman. Wie kiest voor ontslag, krijgt niets extra bovenop wat wettelijk voorzien is bij collectief ontslag.

Noch bij andere vakbonden, noch bij de directie kon een reactie verkregen worden.

Eind juli keurden de bedienden, waar vijf ontslagen vallen, wel een sociaal plan goed. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud