Directie en bonden De Decker-Vanriet bereiken akkoord - werk wordt dinsdag hervat

Directie van de De Decker-Vanriet, een private busexploitant die in onderaanneming werkt voor De Lijn, en de vakbonden van de stelplaats Vilvoorde hebben maandagavond om 22 uur, na uren onderhandelen een overeenkomst bereikt over een tekst die de principes, waarover 's middags al een akkoord was bereikt, op papier zet. In Vilvoorde werd sinds vrijdag gestaakt. Vanaf dinsdag wordt er weer gereden. Dat is ook het geval in stelplaats Aartselaar.

De buschauffeurs van stelplaats Vilvoorde protesteerden met hun stakingsactie, die vrijdagmorgen spontaan opstartte, tegen het personeelsbeleid. Ook in Aartselaar werd uit solidariteit maandag het werk neergelegd. Er waren klachten over fouten bij betalingen, favoritisme ten aanzien van chauffeurs, het feit dat men nergens terecht kon met klachten...

"Er zal een stelplaatsverantwoordelijke worden aangesteld. Alle problemen met betrekking tot de betalingen worden weggewerkt en er zijn afspraken gemaakt voor de verdere samenwerking tussen directie en vakbonden", aldus vakbondsssecretaris Gert Witterzeel.

(COR 908)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud