Donderwolken boven Ford Genk

Zware overcapaciteit in de auto-industrie doet donderwolken samenpakken boven Ford Genk. Financiële experts stellen dat de autobouwer verplicht is een fabriek te sluiten in Europa, en verwijzen daarbij naar Ford Genk. Dat schrijft Het Nieuwsblad zondag.

Ford gaat net als andere merken gebukt onder de economische crisis, met dalende verkoopscijfers. Zakenbank Morgan Stanley verwacht geen verbetering voor eind 2014. Analisten stellen daarom dat Ford genoodzaakt zal zijn een fabriek te sluiten.

Volgens het financiële persagentschap Bloomberg komen daarbij vooral de Europese Ford-fabrieken van Southampton in Groot-Brittannië en Ford Genk in beeld. Voor Ford Genk speelt mee dat er vooral grote modellen worden gebouwd, terwijl er door de crisis vooral vraag is naar kleinere wagens.

De directie van Ford Genk beklemtoont dat de Europese Ford-directie recent alle gemaakte engagementen richting Ford Genk heeft herbevestigd. Bij de vakbond ABVV erkent men dat er ongerustheid is op de vloer, zeker nadat bekend raakte dat de productie van de Mondeo is uitgesteld. Maar volgens vakbondsafgevaardigde Erik Verheyden heeft de vakbond van de Europese directie te horen gekregen dat dit uitstel geen afstel is en is verzekerd dat de geplande investeringen zullen gebeuren. (WDM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud