E5 Mode respecteert de sperperiode alweer niet

Zelfstandigenorganisatie NSZ dient opnieuw een klacht in tegen kledingketen E5 Mode voor het niet-respecteren van de sperperiode. Sinds december 2007 gaat het al om de vierde klacht tegen de keten. "We begrijpen helemaal niet dat het parket deze klachten seponeert", luidt het bij het NSZ, die dan ook aandringt op een onderhoud met minister van Justitie Stefaan De Clerck.

Zaterdag 2 januari starten de winterkoopjes en in de weken voorafgaand -de zogenaamde sperperiode- mogen modeketens geen kortingen afficheren of suggereren. Volgens het NSZ "overtreedt E5 Mode flagrant de wet" door klanten een mailing te sturen waarbij ze kleren kunnen reserveren. De organisatie dient daarom opnieuw een klacht in. "Weer maar eens, moeten we ondertussen zeggen", aldus NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

Sinds december 2007 is het al de vierde klacht van de zelfstandigenorganisatie tegen E5 Mode en dat omwille van dezelfde praktijken. "Telkens bevestigen de controleurs dat het om een flagrante inbreuk gaat, maar het parket heeft de vorige klachten geseponeerd omdat dit voor hen geen prioriteit is. Zo werk je dergelijke praktijken van grote winkelketens natuurlijk in de hand. Zij hebben lak aan bestaande regels, calculeren de eventuele risico's in en drijven de kleine handelaar in de verdrukking. Zo kan dit niet verder."

Het NSZ vraagt alvast een onderhoud aan met minister van Justitie Stefaan De Clerck, zodat dergelijke inbreuken in het vervolg wel bestraft worden. (DES)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud