Economische missie in Californië - Bier, voetbal en... prins Filip

De Rode Duivels hadden al een eerste keer tegen Servië gescoord toen prins Filip - die de dag was begonnen met een bezoek aan de Californische onderneming Cisco - aankwam in Palo Alto, het etablissement waar de kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker voetbal in Brazilië werd uitgezonden.

Het lijkt erop dat de prins tijdens een ontmoeting met de ondernemers zelf had kenbaar gemaakt dat hij de wedstrijd wilde bekijken. Het programma liet het toe, er waren uitnodigingen verstuurd en een groot deel van de delegatie zat vrijdagmiddag (lokale tijd) voor de televisie om de wedstrijd te kunnen volgen.

Met een glas bier in hand volgde de prins dan ook aandachtig, en duidelijk met veel plezier, de match van het nationale voetbalelftal. Hij applaudisseerde ook erg enthousiast bij het tweede doelpunt van de Rode Duivels en was erg opgetogen toen Hazard in het veld werd gebracht. "Met Hazard gaan we winnen", klonk het.

"Het is fantastisch dat we gewonnen hebben", luidde het nog na afloop van de interland. "En ik bewonder Kompany omdat hij is blijven voortspelen. Dat is een teken dat België aan de winnende hand is bij ons, en hier in Amerika", besloot de prins. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud