Economische missie in Californië - Prins Filip vertrekt dag vroeger dan voorzien

Prins Filip, die momenteel een economische missie in de Amerikaanse staat Californië leidt, zal vrijdagavond (lokale tijd) al met een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Lufthansa naar huis gaan. Aanvankelijk was nochtans voorzien dat hij zaterdagmorgen met een toestel van United Airlines zou terugkeren.

"Ik realiseerde me dat een dagvlucht, met aankomst 's morgens in Brussel wegens het tijdsverschil, te zwaar was. Ik vertrek daarom vrijdagavond om meer rust te krijgen", verklaarde de prins donderdagavond aan de pers.

Vorige week zondag werd het vliegtuig dat hem naar de VS moest brengen, een Boeing van United Airlines, nog naar Londen omgeleid wegens een technisch probleem aan de vleugel. Vrijdag keert hij dus terug met een vliegtuig van een andere maatschappij.

Voor zijn vertrek zou de prins de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Servië volgen, in een bar vlakbij San Francisco waar ook een deel van de Belgische delegatie zit. "We gaan winnen", verklaarde de prins over die wedstrijd. "Als ze zich kwalificeren voor de wereldbeker in Brazilië, ga ik misschien terug naar Brazilië, maar dan niet in het kader van een handelsmissie", grapte hij tot slot. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud