Electrabel en Jan De Nul willen twee windturbineparken bouwen

Electrabel heeft samen met baggeraar Jan De Nul twee concessies ingediend bij de federale energieregulator Creg voor de bouw van windturbineparken in de Noordzee. Electrabel gaat daarmee in concurrentie met twee andere projecten.

Een eerste project, Blue4Power I, is gepland in de zone ten noorden van de Bligh Bank. Deze zone, op 60 kilometer van de kust, is de meest noordelijke zone van het gebied dat volgens het KB voorzien is voor de bouw van windturbineparken. Maar Electrabel en Jan De Nul zijn niet de enige kandidaat voor deze zone: er is al een concessie ingediend met het project SEAL (Electrawinds, Nuon en C-Power Holdco).

Een tweede project, Blue4Power II, situeert zich 20 km zuidelijker, tussen de Bligh Bank en de Bank zonder Naam. Ook hier is er al een concessie ingediend door een andere partij: het project Seastar (Electrawinds en Power@Sea).

Het is uiteindelijke de Creg die de knoop zal doorhakken. Als de concessies worden toegekend, kunnen de eerste windturbines vanaf 2012 in gebruik worden genomen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud