EU geeft groen licht voor staatsgaranties Dexia

De Europese Commissie heeft donderdag groen licht gegeven voor staatsgaranties die Frankrijk, België en Luxemburg hebben toegekend aan de Belgisch-Franse bank-verzekeraar Dexia. De staatsgaranties zijn in totaal goed voor 150 miljard euro. België neemt daarvan 90 miljard euro op zich.

De hulp was "bedoeld om het voortbestaan van de groep te verzekeren, het vertrouwen van de investeerders te herstellen en de interbancaire lening te stimuleren", aldus de EU-Commissie.

De hulp is toegestaan voor een periode van zes maanden en als "noodmaatregel", met de mogelijkheid tot een verlenging, als de crisis aanhoudt, luidt het.

De drie betrokken overheden moeten ook binnen de zes maanden plannen over de toekomst van de groep aan de Commissie voorleggen.

De Europese goedkeuring gaat niet over de kapitaalinjectie van 6,4 miljard euro die de Franse, Belgische en Luxemburgse overheden eind september hadden uitgevoerd en ook niet over de staatsgaranties die vorige week werden aangekondigd voor de Amerikaanse dochter FSA. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud