Euro op laagste niveau tegenover dollar sinds oktober

De euro stond maandagochtend op het laagste niveau tegenover de dollar sinds eind oktober. De Amerikaanse munt werd de jongste tijd meer waard wegens de renteverwachtingen in de VS.

Eén euro noteerde maandagochtend aan 1,4366 dollar. Dat is het laagste niveau sinds 26 oktober. Op 23 november bereikte de eurokoers nog een absoluut record, toen de eenheidsmunt 1,4967 dollar waard was. Sindsdien verloor de euro ongeveer 4 procent in waarde.

De koersdaling is goed nieuws voor de Europese bedrijven die hun producten uitvoeren naar dollarlanden. Voor de consument die vakantieplannen heeft in de VS, of voor de prijzen aan de pomp, is de koersdaling minder goed nieuws.

De dollar werd de jongste weken meer waard onder impuls van de positieve macro-economische berichten die vanuit de VS kwamen aanwaaien. Het feit dat de Amerikaanse economie lijkt stand te houden, maakt een bruuske renteverlaging door de Federal Reserve minder waarschijnlijk. Sinds september zakte de Amerikaanse rente al van 5,25 tot 4,25 procent en dit zette de dollar onder druk. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud