Euronext Brussel in het rood

Euronext Brussel ging donderdag aanvankelijk de goede kant uit, maar ging in de namiddag onder druk van Wall Street fors in het rood. Stijgers waren zeldzaam in Brussel, zelfs op de brede markt. Bank-verzekeraar KBC tekende voor het grootste verlies in de Bel20, nadat het zijn strategisch plan aan de Europese Commissie had bekendgemaakt.

De Brusselse beurs begon nochtans goedgemutst aan de handelsdag. Daarbij speelde mee dat het IMF zijn prognose voor de wereldwijde economische groei in 2010 heeft verhoogd van 2,5 tot 3,1 procent. Het optimisme ebde weg toen de werkloosheidscijfers voor de eurozone moesten gepubliceerd worden, en kreeg een nekschot toen bleek dat het ondernemersvertrouwen in de Amerikaanse industrie onder de verwachtingen uitkam.

De Bel20 sloot met een verlies van 1,4 procent op 2.451,37 punten. Geen enkele waarde in de sterindex kon winst boeken.

Vooral AB InBev en KBC zijn verantwoordelijk voor het verlies van de sterindex. Het bierconcern zakt 1,5 procent weg tot 30,75 euro. Er is speculatie dat AB InBev in het Verenigd Koninkrijk na de verkoop van Tennent's nog meer merken zal afstoten, om daarna een partnerschap met Carlsberg of Molson Coors aan te gaan.

(KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud