Euronext: Dexia krijgt er van langs in zwak Brussel

Euronext Brussel blijft woensdag fors achter op de Europese beurzen. Dexia verliest rond de middag bijna 9 procent, en is daarmee de sterkste daler in de Bel20. Op de brede markt kunnen slechts negen waarden stijgen. Beleggers handelen nerveus in afwachting van de resultaten van Alcoa, dat woensdagnamiddag het resultatenseizoen in de VS aftrapt.

De Bel20 staat op de middag op 1.962,94 punten, een verlies met 1,60 procent. Enkel AB Inbev staat niet in het rood. Het aandeel van 's werelds grootste brouwer stijgt 0,68 procent.

Het grootste verlies is voor Dexia, dat bijna 9 procent lager noteert, op 4,74 euro. Financiële waarden noteren in heel Europa zwak. Fortis verliest 2 procent, KBC zakt 3,6 procent.

Op de brede markt is Nyrstar bij de sterkste dalers met een verlies van 4,75 procent tot 5,21 euro. De zinkspecialist heeft dinsdagavond na beurstijd aangekondigd dat het de overtoewijzingsoptie uitoefent op de converteerbare obligatielening van 105 miljoen euro die vorige week werd bekendgemaakt. Dat betekent dat Nyrstar in totaal 120 miljoen euro zal ophalen via de uitgifte van converteerbare obligaties bij institutionelen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud