Faillissement Val Saint Lambert: 58 banen weg

Het faillissement van kristalbedrijf Cristallerie du Val Saint Lambert betekent het verlies van 58 banen in Seraing.

Volgens directrice Sylvie Henquin is het faillissement het gevolg van de stijgende grondstofprijzen en mislukt overleg met een strategische partner. Een overleg met een overnemer liep vorige week op niets uit.

Maandag buigt de Luikse rechtbank van koophandel zich over de faillissementsaanvraag. Volgens Henquin zal een overname dan makkelijker verlopen, want dan kunnen eventuele kandidaten het bedrijf overnemen zonder schulden. Ze hoopt dat de activiteit dan wordt voortgezet.

De vakbonden spreken van het verlies van 63 werknemers. "We zijn verrast dat de de aankondiging vandaag komt, juist voor de herneming. Maar we vermoedden dat dit eraan zat te komen", aldus ABVV-afgevaardigde Mario Curto.

De bonden werden maandagochtend ingelicht tijdens een vergadering met de directie. Het personeel was drie weken op vakantie. Maandag om 08.00 uur is een personeelsvergadering gepland.

De vakbonden gaan de curator vragen de activiteiten voort te zetten om het orderboekje te kunnen respecteren en dat gedurende een voldoende tijd, zodat een overnemer zich kan melden.

(TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud