Financials helpen Bel20 aan vlotte winst

Euronext Brussel is net als de andere Europese beurzen vol goede moed de dag uitgegaan. De winsten bleven wel beperkter, omdat de defensieve zwaargewichten binnen de Bel20 het rustig aan deden. Bedrijfsnieuws was er nauwelijks.

De Bel20 ging de dag uit met een winst van 1,6 procent tot 2.521,92 punten. Dat is iets minder dan de andere Europese beurzen, waar grondstoffen- en oliewaarden, de voornaamste winnaars van maandag, uitdrukkelijker aanwezig zijn.

De financiële aandelen deden hard hun best. De holding Fortis ging 2,4 procent hoger tot 2,91 euro. De bank-verzekeraar KBC steeg 2,7 procent tot 33,15 euro. Ceo Jan Vanhevel zei in De Tijd van zaterdag te verwachten dat het aandeel-KBC zal profiteren van de beursgang van de Tsjechische dochter CSOB en de Hongaarse dochter K&H. Maandag verlaagde ING zijn advies voor KBC van 'buy' tot 'hold', maar tegelijk werd het koersdoel opgetrokken van 31 tot 36 euro.

Bij Dexia kwam er 3,9 procent bij tot 5,41 euro. Volgens de financiële site Wansquare denkt de Franse regering aan een fusie tussen Dexia en Société Générale. Dat zou een definitieve oplossing opleveren voor de Frans-Belgische bank, schrijft de site zonder bronnen te vermelden. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud