Advertentie

Financials houden Bel20 op het droge

De Brusselse beurs heeft vrijdag een weinig geanimeerde handelsdag voorzichtig positief afgesloten. De Bel20, die tien stijgers en evenveel dalers telde, klokte af op 2.064,64 punten, een winst van 0,4 procent. De Brusselse sterindex wist zo toch een weekwinst (+0,7 procent) op zijn conto te schrijven, ondanks de stevige tik die hij donderdag moest incasseren.

Veel traders maakten vrijdag de brug, wat voor de tweede dag op rij een dunne handel opleverde. Er werden 30,832 miljoen aandelen verhandeld, ongeveer de helft van het aantal op een normale beursdag.

Het waren opnieuw de financiële waarden die de Bel20 in de zwarte cijfers konden houden. De beste prestatie was weggelegd voor KBC (+7,7 procent tot 15,40), dat deze week bijna 8 procent duurder werd.

Ook Fortis blonk nogmaals uit, met een winst van 3,6 procent tot 2,72 euro. Dexia bleef achter, met een winst van 0,9 procent. De problemen met de obligatieverzekeraars in de VS dreigen de bank-verzekeraar opnieuw zuur op te breken.

Op de brede markt behoorde RHJ International tot de sterkste stijgers met een winst van 4,1 procent. Het aandeel werd op een week tijd 16,6 procent duurder.

Scheepvaartgroep CMB steeg 0,5 procent tot 20,44 euro. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud