Ford Genk: vakbonden zijn hoopvol over toekomst

De werknemers van Ford Genk kijken vol verwachting uit naar de hervatting van de besprekingen over het toekomstcontract vrijdag. "We hopen dat de maanden van stilte voldoende zijn geweest om nu met een positieve boodschap op de proppen te komen", zegt ABVV-secretaris Pierre Vrancken woensdagavond.

De verwachtingen bij de vakbonden voor de bespreking van het toekomstcontract voor Ford Genk zijn alvast hooggespannen. "Nadat de onderhandelingen lang hebben stilgelegen, is het belangrijk dat deze nu weer worden hervat", zegt de ABVV-secretaris.

"Wij verwachten dat er vrijdag duidelijkheid komt. Eerst moest het holderdebolder gaan om een akkoord te krijgen over de besparingen die hier moeten gebeuren, en dan was er vele maanden een lange stilte. We zijn dus op onze honger blijven zitten. Vandaar dat we hopen dat er nu een doorbraak komt. We hebben in ieder geval goede hoop op een positieve afloop, die zich moet vertalen in een bevestiging dat de nieuwe Mondeo in Genk gebouwd wordt. En uiteraard hopen we dat er spoedig ook toekomstgaranties voor andere modellen zullen volgen", zegt Pierre Vrancken.

(COR 471)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud