Ford Genk - Werknemers Ford en toelevering willen actie voeren in Brussel

In navolging van de manifestatie die de arbeiders van ArcelorMittal eerder deze week in Brussel organiseerden, circuleren er plannen van werknemers bij Ford Genk en de toeleveranciers om ook in Brussel te gaan betogen. Er wordt momenteel gepolst of er voldoende gegadigden zijn om deel te nemen.

Een aantal werknemers van het vroegere actiecomité van de toeleveringsbedrijven, gesteund door enkele misnoegde collega's bij Ford Genk, smeden plannen om hun grieven in Brussel te gaan uiten. Via sms worden zoveel mogelijk mensen gemobiliseerd voor een manifestatie. Mogelijk donderdag al zou een delegatie naar de hoofdstad trekken, aangezien er omwille van economische werkloosheid dan toch niet moet gewerkt worden.

Donderdagmorgen vergaderen in Brussel ook de 9 afgevaardigden van de vakbonden bij Ford Genk met de directie over het sociaal plan. Als eerste agendapunt zal de werkdruk besproken worden die dinsdag tot een spontane staking heeft geleid. De bonden hebben woensdag om 13 uur nog vergaderd om hun strategie te bespreken. Vrijdag zou de werkdag om 6 uur starten met een grote personeelsvergadering.

Aan de poorten bij Ford Genk is de rust inmiddels teruggekeerd. Boze werknemers van de ochtendploeg hebben nog even de toegang belemmerd naar de parkeerterreinen. Dit leidde tot wat woordenwisselingen met de vrachtwagenbestuurders die niet naar binnen konden. De politie in burger was ter plaatse, maar greep niet in. (COR 471)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud