Advertentie

Fors meer melk en zuivelproducten geproduceerd in 2012

De productie van melk en zuivelproducten is vorig jaar fors gestegen in België. Zo werd er ongeveer 833 miljoen liter consumptiemelk geproduceerd, ruim 10 procent meer dan in 2011. Dat meldt de afdeling statistiek van de federale overheidsdienst Economie.

Ruim de helft van de consumptiemelk die in België geproduceerd wordt, is halfvolle melk. De productie ervan daalde licht (-0,3 pct).

Volle melk en chocolademelk noteerden opmerkelijke stijgingen (respectievelijk +21 en +55 pct). "Deze opmerkelijke stijgingen zijn vermoedelijk te wijten aan een verder doorgevoerde internationale specialisatie tussen de zuivelproducenten", luidt het.

Het productievolume van verse zuivelproducten (zoals yoghurt, gefermenteerde melkdrankjes, room en desserten) nam met bijna 10 procent toe tegenover 2011, tot ongeveer 582.000 ton. De productie van yoghurt daalde met 10 procent, terwijl er bijna 72 procent méér desserten werden gemaakt. "Daardoor steeg het aandeel van desserten in de zuivelproductie van 7 procent naar 11 procent."

Voorts steeg de productie van kaas en boter steeg licht (respectievelijk +1,1 en +1,8 pct), terwijl de bereiding van melkpoeder met 3,6 procent daalde. De productie van ijs bleef stabiel. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud