Fortis informeert beleggers op 20 augustus

Bank-verzekeraar Fortis zal vanaf 20 augustus starten met het Belgische luik van zijn informatiesessies om beleggers te informeren over de huidige gang van zaken bij de groep. Dat schrijft De Tijd zaterdag op zijn website.

De raad van bestuur van Fortis besliste vorige week vrijdag om 'informatieve bijeenkomsten' te houden om zijn beleggers en klanten meer uitleg te verschaffen over de beweegredenen voor de omstreden solvabiliteitsoperatie die eind juni werd aangekondigd. Die operatie, en dan vooral de kapitaalverhoging van 1,5 miljard euro en de beslissing om het interimdividend te schrappen, zette heel wat kwaad bloed bij beleggers.

Verscheidene organisaties drongen aan op een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering, maar Fortis houdt het bij informatieve bijeenkomsten. Die zijn sneller te organiseren, en bovendien bereikt men op deze manier een veel groter aantal mensen, redeneert de bank-verzekeraar.

De eerste informatiesessie is voor 18 augustus gepland, en zal plaatsvinden in Nederland, zo leert de aparte website die Fortis onlangs lanceerde om beleggers te informeren.

Het Belgische luik gaat op 20 augustus van start. Die dag vindt de Nederlandstalige bijeenkomst plaats in het Paleis van Schone Kunsten in Brussel.

(SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud