Advertentie

Fortis: "Nee-stem is sprong in het duister"

Als de aandeelhouders woensdag tegen de heronderhandelde deal met BNP Paribas stemmen, nemen ze een "roekeloze sprong in het duister". Daarvoor hebben Jan-Michiel Hessels en Karel De Boeck, respectievelijk de tijdelijke voorzitter en de gedelegeerd bestuurder van de Fortis holding, maandag gewaarschuwd. Dat schrijft De Tijd online.

De Fortis-top waarschuwde de Fortis-aandeelhouders er maandag voor zich in hun stemgedrag niet te laten leiden door emoties. Laat u niet meeslepen door de beslissing van hoofdaandeelhouder Ping An om tegen de heronderhandelde deal te stemmen, was de boodschap.

Hessels wees erop dat de belangen van grote investeerders zoals het Chinese Ping An niet noodzakelijk dezelfde zijn als die van de kleinere aandeelhouders.

"De grote nee-stemmers ontnemen de kleine aandeelhouders de kans om er nog het beste van te maken", aldus Hessels. Hessels meent dat dankzij de aangepaste overeenkomst met BNP Paribas de Fortis holding weer een toekomst heeft als een verzekeringsgroep. Bovendien loopt de groep volgens hem minder financiële risico's en heeft ze een betere cash- en liquiditeitspositie.

"Bij een nee-stem komen we bijna zeker in een chaos van juridische processen terecht, die het bedrijf verlammen", waarschuwt Hessels. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud