Advertentie

Fortis: Ook Nederlandstalige procedure ten gronde gepland

Advocaat Geert Lenssens van het advocatenkantoor sq-law in Brussel gaat een procedure ten gronde opstarten in de zaak-Fortis. Dat kondigde hij dinsdag aan in een persbericht. De procedure zal gevoerd worden voor de Nederlandstalige kamer van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Eind deze week of begin volgende week zullen de dagvaardingen verstuurd worden, zegt hij.

Eerder kondigde advocaat Mischaël Modrikamen al een procedure ten gronde aan. Hij is ondertussen al gestart met het versturen van dagvaardingen. Maar advocaat Lenssens vindt het nodig dat ook Nederlandstaligen een procedure beginnen. "Zij bleven tot nu toe in de schaduw staan. Iedereen kan zich via een eenvoudig en gratis verzoekschrift aanmelden bij onze rechtszaak".

De bedoeling van de procedure is louter het bekomen van schadevergoedingen, in tegenstelling tot Modrikamen die ook ijvert voor een redding van Fortis. "We stellen de som die de Belgische en Nederlandse overheid hebben betaald voor Fortis in vraag. Daarnaast is er ook sprake van discriminatie ten opzichte van de andere Belgische banken (waar de overheid zich wel borg stelde, nvdr)". (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud