Fortis presteert beter dan verwacht

De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis heeft in het tweede kwartaal van 2008 een nettowinst van 830 miljoen euro geboekt, tegenover 1.616 miljoen euro in dezelfde periode van 2007. Dat is beter dan analisten hadden verwacht. "Een bevredigend resultaat", vindt kersvers algemeen directeur Herman Verwilst. In de voorbije drie maanden schreef Fortis 362 miljoen euro af op de kredietportefeuille.

Per aandeel bedroeg de winst in het tweede kwartaal 0,38 euro. Een jaar eerder was dat nog 1,25 euro per aandeel.

Analisten geraadpleegd door het persagentschap Bloomberg, gingen gemiddeld uit van een kwartaalwinst van 692 miljoen euro.

In de eerste zes maanden van het jaar kwam de nettowinst uit op 1.638 miljoen euro, 41 procent minder dan de 2.782 miljoen euro van een jaar eerder. In die periode heeft de groep 591 miljoen euro aan afschrijvingen en waardeverminderingen op de kredietportefeuille moeten opnemen. De pro-formanettowinst van de overgenomen activiteiten van ABN Amro in het eerste halfjaar bedroeg 614 miljoen euro.

Verwilst denkt niet de turbulentie op de kredietmarkten al voorbij is. "De kredietcrisis zal nog tot in 2009 voortduren", verwacht hij. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud