Fortis: Staat richt fonds op - pas centen in 2014

De federale staat zal een fonds oprichten waarin ze een deel zal storten van de mogelijke meerwaarde en opbrengsten die ze realiseert door haar participatie in BNP Paribas. Dat blijkt uit een mededeling die zondagmiddag verspreid werd door premier Leterme en minister van Financiën Reynders.

Doel van het fonds is de kleine aandeelhouders van Fortis, die hun beleggingen grotendeels in rook zagen opgaan, te laten meegenieten van de eventuele winsten uit de deelname van de Belgische Staat in BNP Paribas. De federale overheid is immers voor 11,7 procent aandeelhouder van BNP Paribas geworden, door de overname van 75 procent van Fortis Bank België door de Franse bank.

Uit de zeer technische communiqué blijkt alvast dat de zich gedupeerd voelende kleine aandeelhouders van Fortis geen centen uit het Fonds moeten verwachten vóór juli 2014. Op 1 juli 2014 zal het fonds met name verdeeld worden. En dat is het moment waarop de begunstigden van het fonds het bedrag zullen ontvangen dat overigens fiscaal wordt gelijkgesteld met een meerwaarde op aandelen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud