Advertentie

Fortis-topdirecteur Mittler kreeg "discreet" 4 miljoen

Gilbert Mittler, de financiële architect van Fortis, heeft meer dan 4 miljoen euro ontslagpremie ontvangen. Dat is een veelvoud van wat ceo Jean-Paul Votron op zak stak. Mittler wordt bovendien doorbetaald bij Fortis als adviseur, zo schrijven de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag.

Mittler bleef aanvankelijk buiten schot toen de kritiek op Fortis losbarstte na een noodkapitaalverhoging van 1,5 miljard euro. Die operatie kostte de kop van ceo Jean-Paul Votron. Die moest op 11 juli opstappen en kreeg 1,35 miljoen euro opstapvergoeding mee. Fortis zweeg toen over het lot van financieel topman Gilbert Mittler, maar maakte op 1 augustus bekend dat hij een nieuwe functie kreeg: speciaal adviseur van de ceo, toen Herman Verwilst.

Wat Fortis voor de buitenwacht verzweeg, was dat Mittler, ondanks het feit dat hij verder aan de slag bleef bij Fortis, toch een royale ontslagvergoeding kreeg die een veelvoud is van wat topman Votron mee naar huis nam. Mittler streek meer dan 4 miljoen euro op. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud