Fortis trekt handen af van ex-toplui

Fortis Holding wil niet opdraaien voor eventuele persoonlijke schadevergoedingen die ex-toplui zoals financieel directeur Gilber Mittler, topman Jean-Paul Votron, en/of voorzitter Maurice Lippens mogelijk van de rechter zullen moeten betalen. Dat schrijft de krant De Standaard donderdag.

In de marge van de jaarresultaten raakte gisteren bekend dat oud-voorzitter Maurice Lippens, ceo Jean-Paul Votron en cfo Gilbert Mittler de rechtbank in Utrecht hebben gevraagd om alle persoonlijke schadeclaims af te wentelen op Fortis Holding.

De drie ex-toplui moeten voor de rechter verschijnen op beschuldiging van het verspreiden van misleidende, onjuiste en onvolledige informatie in de zomer van 2008, net voor het 'oude' Fortis aankondigde dat een kapitaalinjectie nodig was en er geen interim-dividend zou worden uitgekeerd.

De topmannen, van wie elk een schadevergoeding van 1,3 miljoen euro wordt geƫist, argumenteren nu dat ze niet persoonlijk aansprakelijk kunnen gesteld worden. Financieel directeur Mittler herinnert eraan dat hij een vrijwaringsclausule had in zijn opstapregeling in 2008, waardoor de Holding voor de kosten zal moeten opdraaien.

Fortis Holding zegt intussen naar alle betrokken partijen een brief te hebben gestuurd om aan te kondigen dat het alle te betalen schadevergoedingen op basis van contractuele clausules juridisch zal aanvechten.

(VEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud