Advertentie

Fortis: Van Rompuy en Reynders zien maandag BNP Paribas

Premier Herman Van Rompuy en vicepremier Didier Reynders hebben maandag een ontmoeting met vertegenwoordigers van BNP Paribas. Dat bevestigde Reynders zondag op de Franstalige televisie. Hij bevestigde ook dat hij bereid is voor de Fortis-onderzoekscommissie te verschijnen.

Minister van Financiën Reynders was afgelopen week kop van Jut in de Vlaamse kranten. Dit weekend zei hij in de media de verantwoordelijkheid te nemen voor de beslissingen die de regering nam in het Fortis-dossier, maar ook voor andere banken, om de spaarders, personeelsleden en kleine aandeelhouders te verzekeren. Hij gaf toe dat er "waarschijnlijk vergissingen zijn geweest" in het beheer van het dossier, maar ze vielen volgens hem moeilijk te vermijden omdat er zeer snel tewerk moest worden gegaan. Reynders gaf op RTL-TVi toe dat er "misschien een en ander kan worden gecorrigeerd in zijn imago".

Op de openbare omroep RTBF hekelde PS-voorzitter Elio Di Rupo de cumul van Reynders. Die is zowel MR-voorzitter als vicepremier en minister van Financiën. "Een minister moet zich bezighouden met alle burgers. Dat verschilt van de houding van een partijvoorzitter", luidde het. De Franstalige socialist betreurde "het gebrek aan transparantie" in de manier waarop het bankendossier werd beheerd. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud