Advertentie

Frankrijk in recessie, Duitsland krikt groeiprognose op

De Franse economie is in recessie, zo bevestigde het nationaal statistiekbureau Insee vandaag. Het bruto binnenlands product van de tweede grootste economie van de eurozone zakte in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent, evenveel als in het laatste kwartaal van vorig jaar. Technisch is er sprake van een recessie bij twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei.

Waarschijnlijk zijn de vooruitzichten van de regering van François Hollande te optimistisch. Die gaat nog uit van 0,1 procent groei voor 2013, Insee verwacht nu een krimp met 0,1 procent dit jaar. In 2012 was er in Frankrijk een nulgroei.

In Duitsland daarentegen zijn de vooruitzichten positief. Voor de grootste economie van de eurozone verwacht het Ifo-instituut een groei met 0,7 procent. Eerder ging het onderzoeksinstituut uit van een groei met 0,6 procent. "In het voorjaar heeft de Duitse economie duidelijk vaart gemaakt", luidde het woensdag. Vooral de export doet het goed.

Volgens Ifo zou de rest van de eurozone in de loop van volgend jaar uit de recessie komen, dankzij Duitsland. Dat land zou in 2014 zelfs een economische groei van 1,9 procent kunnen optekenen, tegen 0,7 procent voor de eurozone. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud