Frankrijk past document over nieuwe "financiële architectuur" aan

Na een uitvoerig debat onder de ministers van Financiën van de Europese Unie heeft Frankrijk te kennen gegeven dat het zijn voorstel voor een nieuwe "internationale financiële architectuur" zal aanpassen. Het gewijzigde document wordt vervolgens vrijdag een tweede keer voorgelegd, op de informele top van staats- en regeringsleiders in Brussel. Dat werd dinsdag in diplomatieke kringen vernomen.

Het tien pagina's tellende document werd maandag verspreid door het Franse voorzitterschap. Met als titel "Internationale financiële architectuur" moet het de conferentie van 15 november in Washington voorbereiden. Op die internationale top over de financiële crisis zullen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië het Europese standpunt verdedigen.

Het document, dat drie hoofdstukken telt, werd maandag al meteen van de nodige kritische commentaar voorzien. De Britten noemden het "te gedetailleerd", terwijl het in Duitse hoek klonk dat "het document van het Franse voorzitterschap niets nieuws te bieden heeft". (SIJ)

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n