Frans akkoord over belasting voor superrijken

De Franse regeringspartijen hebben met hun parlementaire fracties een akkoord bereikt over de invoering van een nieuwe taks voor de superrijken, die een inkomen hebben van minstens 250.000 euro per jaar. De taks moet de regering helpen bij het dichtrijden van het begrotingstekort.

De regering van premier Fran├žois Fillon en de parlementsleden van de UMP waren al enige tijd aan het zoeken naar een manier om mensen met een hoog inkomen zwaarder te belasten. Maar er bestond nog onenigheid over de bedragen die daarbij gehanteerd moeten worden.

Nu werd overeengekomen om een belasting van 3 procent in te stellen op inkomens boven de 250.000 euro per jaar. Vanaf 500.000 euro wordt dat 4 procent. Deze taks komt bovenop de inkomensbelasting en vermogensbelasting die deze mensen nu al betalen.

De nieuwe heffing is een uitzonderlijke maatregel voor twee jaar, maar blijft mogelijk gehandhaafd zolang het begrotingsdeficit niet onder de 3 procent van het bbp is gezakt. Dat is het streefcijfer voor 2013. (JDH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud