Franse president kondigt "autopact" van 6,5 miljard euro aan

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft maandag een "automobielpact" met leningen voor in totaal 6,5 miljard euro aan de Franse constructeurs PSA Peugeot Citroën, Renault en Renault Trucks bekendgemaakt, op voorwaarde dat ze hun productiesites in Frankrijk en indien mogelijk de tewerkstelling behouden.

"Om de constructeurs toe te laten sereen de toekomst voor te bereiden, gaat de Franse Staat aan ieder van onze grote constructeurs (...) een lening van 3 miljard euro toekennen voor een periode van 5 jaar", verklaarde Sarkozy na een ontmoeting met de verantwoordelijken van de autobouwers.

Volgens staatssecretaris van Industrie Luc Chatel zal Renault Trucks, een dochterbedrijf van de Zweedse Volvo-groep, een lening van "bijna 500 miljoen euro" ontvangen.

In ruil voor deze leningen aan de preferentiële rente van 6 procent, hebben "Renault en PSA de verbintenis genomen geen enkele van hun sites te sluiten gedurende de looptijd van deze leningen en al het mogelijke te doen om ontslagen te voorkomen", benadrukte Sarkozy.

Het plan voorziet ook de verdubbeling van de hulp aan de kredietmaatschappijen van Renault en PSA tot 2 miljard euro. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud