Geen Lijn-bussen op zeven verbindingen door staking chauffeurs De Decker-Vanriet

De 60 buschauffeurs van de stelplaats Vilvoorde van De Decker-Vanriet, een privébedrijf dat in onderaanneming een aantal verbindingen van De Lijn exploiteert, staken ook zaterdag voort uit protest tegen het personeelsbeleid. Daardoor rijden er geen bussen op de lijnen 616 Leuven-Melsbroek, 830 Groenendaal-Melsbroek, 683 en 282 Mechelen-Zaventem, 280 Mechelen-Vilvoorde, 287 Houtem-Vilvoorde en 395 Leuven-Groenendaal.

De staking van de buschauffeurs ging vrijdag spontaan van start. Nadat een contact met de directie vrijdagavond niets opleverde, werd beslist dit weekend voort te staken. In de loop van zaterdag was er tot dusver geen nieuw contact meer tussen directie en vakbonden. Vakbondssecretaris Geert Witterzeel (CCOD) vreest dat de staking maandag zal uitbreiden naar andere stelplaatsen van het privébusbedrijf. Het hoofdkantoor van De Decker-Vanriet is in Malderen en heeft ook stelplaatsen in Malderen, Aartselaar, Dendermonde, Opwijk.

De busschauffeurs protesteren met hun actie tegen het gebrekkige personeelsbeleid. Er zijn klachten over fouten bij de betalingen, laattijdige betalingen, favoritisme ten aanzien van sommige chauffeurs, het feit dat men nergens terecht kan met klachten, enzovoort. "Geen van de twee eigenaars van het bedrijf trekt zich deze problematiek aan en laat alles op zijn beloop. Er is geen echte leiding meer. Ook buschauffeurs in andere stelplaatsen hebben hier klachten over en ook de bedienden. Ik vrees daarom dat de stakingsactie maandag zal uitbreiden", aldus Witterzeel. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud