"Gezamenlijke aankoop stookolie behoort tot kerntaak OCMW's"

De Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars (Brafco) en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) hebben maandag samengezeten over de gezamenlijke stookolieaankopen. De VVSG noemt de initiatieven een kerntaak van de OCMW's en roept OCMW's op om "zich niet te laten afschrikken" door de uitspraak van een kortgedingrechter in Oudenaarde.

"OCMW's hebben het recht en de plicht om mensen die zich in een moeilijke situatie bevinden, te helpen", zegt VVSG-voorzitter Jef Gabriels maandag na de ontmoeting met Brafco. "Het leven van bepaalde doelgroepen leefbaarder maken is een kerntaak van de OCMW's. Daaronder valt ook het ondersteunen van gezamenlijke aankoop van stookolie om korting te krijgen." Gabriels benadrukt wel dat het gaat om het steunen van doelgroepen. "Als het gaat om de hele bevolking, is dat een andere zaak."

Bij de brandstoffenhandelaars klinkt een gelijkaardig geluid. "We hebben niets tegen gezamenlijke aankopen, zo lang die kleinschalig blijven", stelt Johan Mattart van Brafco. "De huidige initiatieven zijn echter gericht op alle inwoners. Dat werkt marktverstorend."

Volgens Brafco duwen grootschalige gezamenlijke aankopen de kleine spelers uit de markt. Zij kunnen immers niet voldoen aan de vereisten om grote volumes op korte tijd te leveren. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud