Gimv en Vlaamse overheid investeren in groeibedrijven

Met de oprichting van het XL Fonds willen de investeringsmaatschappij Gimv en de Vlaamse overheid kapitaal ter beschikking stellen van ondernemingen die vanuit Vlaanderen willen en kunnen groeien. Dat moet hen ook helpen om geld aan te trekken van de banken.

Gimv en het Vlaams Gewest stijven het XL Fonds elk met 250 miljoen euro. Daarnaast hoopt Gimv nog 100 tot 200 miljoen euro te vinden bij externe investeerders.

Het XL Fonds is donderdagmorgen voorgesteld door Vlaams minister Dirk Van Mechelen, voorzitter Herman Daems van Gimv en CEO Koen Dejonckheere. Het fonds mikt op investeringen van 20 tot 100 miljoen euro die 7 tot 10 jaar lopen. Dat zou voornamelijk gebeuren via minderheidsparticipaties.

Het XL Fonds werkt daarvoor met groeibedrijven met een ondernemingswaarde van 75 tot 750 miljoen euro, die een gezonde activiteit hebben uitgebouwd en vanuit Vlaanderen potentieel zien om door te groeien. Het kan dan gaan om internationalisering, investeringen in onderzoek en ontwikkeling of een uitbreiding van de productiecapaciteit. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud