Goede weer kan seizoen van kustondernemers niet compenseren

Ondanks het mooie weer heeft 75 procent van de kustondernemers in het voorbije seizoen een omzetdaling van nul tot tien procent opgetekend. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie Unizo. Goed 35 procent wil alsnog rond het gemiddelde uitkomen.

Ondanks het huidige mooie zomerweer en het mooie slot van juli, zien drie vierde van de kustondernemers toch een daling in hun omzetcijfers. De mooie periodes wisten de cijfers uit het dieprood te halen, maar meer zat er voor velen niet in.

Van de bevraagde ondernemers merkt 65 procent dat er minder volk over de vloer komt. De klantenbesteding bleef wel onveranderd. Voorts hoopt 35 procent om van 2012 een gemiddeld seizoen te maken.

Ook Unizo, net zoals Westtoer eerder, vindt dat de media teveel negatieve berichten geven over het weer. "Heel vaak schijnt de zon aan zee terwijl het binnenland te kampen heeft met wisselvallig weer. Ook met af en toe een bui blijft de kust een multifunctionele bestemming met tal van evenementen en unieke activiteiten", klinkt het nog. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud