Groei zonnepanelen overtreft verwachting

De installatie van zonnepanelen in Vlaanderen overtreft alle verwachtingen. De verwachte productie van groene stroom in 2008 werd al in de eerste jaarhelft gehaald. De energieregulator VREG trekt de verwachte productiecijfers voor het jaar met 2,5 keer op. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

De VREG, die de installaties voor groene stroom in Vlaanderen erkent, ging er in januari van uit dat alle zonnepanelen in Vlaanderen dit jaar 9,5 miljoen kilowattuur stroom zouden leveren. Dat komt overeen met het jaarverbruik van ruim 2.700 gezinnen. Maar de voorbije maanden kwamen er zoveel nieuwe dossiers binnen dat de VREG zijn schattingen fors moest herzien. De Vlaamse energieregulator gaat nu uit van een jaarproductie van 25 miljoen kilowattuur, te vergelijken met het verbruik van 7.100 gezinnen.

Zowel particulieren als bedrijven hebben de voorbije maanden fors geïnvesteerd in zonnedaken. "Er werden zowel meer huishoudelijke als industriële installaties gebouwd. Er komen ook heel wat erg grote installaties bij. Dat maakt de groei moeilijk te voorspellen", zegt André Pictoel, de gedelegeerd bestuurder van de VREG. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud