Advertentie

Groep K wacht op groen licht regering

Vertegenwoordigers van Groep K, die benadeelde Belgische spaarders van de IJslandse bank Kaupthing groepeert, hebben vrijdagavond aan het kabinet van de eerste minister in de Wetstraat 16 in Brussel hun bezorgdheid geuit over de toestand van de Belgische spaarders. Ze vragen dat de regering snel groen licht geeft voor de redding van Kaupthing.

Vrijdag was er een oplossing in de maak voor de Luxemburgse tak van Kaupthing, dat instortte door de kredietcrisis. De Belgische tak is een bijhuis van de Kaupthing Luxemburg. Na maanden van getouwtrek werd eindelijk een akkoord bereikt over een overname door het Libische staatsfonds Libyan Investment Authority. Zowel de bestuurders, de schuldeisers, IJsland als de vertegenwoordigers van de Luxemburgse en Belgische overheden konden zich vinden in een moeizaam bereikt akkoord.

Het ontslag van de regering Leterme heeft echter ook gevolgen voor de geblokkeerde rekeningen van de klanten van de IJslandse Kaupthing Bank. Zolang er geen regering is, blijven de spaarrekeningen geblokkeerd.

We hebben vrijdagavond aan alle aanwezige politici een nota bezorgd waarin we onze bezorgdheid uiten en herhalen dat we al drie maanden wachten op een oplossing, zegt Georges Neefs, een woordvoerder van Groep K. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud