Helft horecazaken niet in orde met inrichting en hygiëne

Iets meer dan de helft (50,8 procent) van de geïnspecteerde Belgische cafés en restaurants is niet in orde met de regelgeving op het vlak van inrichting en hygiëne. Dat blijkt dinsdag uit het jaarverslag 2008 van het Federaal Voedselagentschap (FAVV).

Het FAVV voerde vorig jaar 5.583 inspecties uit naar de infrastructuur, inrichting en hygiëne in de klassieke horeca (cafés en restaurants). Zo'n 50,8 procent van de gecontroleerde zaken bleek niet in orde te zijn. Slechts 8,5 procent van de controles leverden een onverdeeld gunstig resultaat op. Voor de overige zaken (40,7 procent) was het resultaat van de inspectie "gunstig met opmerkingen". Een tiende van de horecazaken blijkt bovendien het rookverbod te overtreden, een lichte verbetering tegenover 2007. Het FAVV voerde in 2008 13.346 inspecties uit bij 12.876 verschillende horecazaken, grootkeukens, en klein- en groothandelszaken. Zo'n 72,6 procent van de horecazaken hadden geen toereikende autocontrole. Een op de vijf zaken (19,8 procent) bleek niet in orde met de traceerbaarheid van de gehanteerde producten. (DWM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud