Husqvarna schrapt 600 banen

De Zweedse fabrikant van tuingereedschap Husqvarna schrapt 600 banen, waarvan de helft in Zweden. Dat heeft Husqvarna vandaag bekendgemaakt. De maatregel moet ervoor zorgen dat de kosten gedrukt worden. Het banenverlies zal verschillende landen treffen. In België, waar Husqvarna zowat 170 mensen tewerkstelt in het Henegouwse Gellingen (Aat), zijn de vakbonden niet op de hoogte van mogelijk banenverlies.

"Ik betreur dat we ons personeelsbestand moeten verkleinen. De voorgestelde maatregelen zijn nodig om de efficiëntie te verhogen, de vaste kosten te verlagen en de flexibiliteit te doen toenemen", aldus topman Hans Linnarson.

De ontslagen zullen in de eerste helft van 2013 doorgevoerd worden en moeten voor een jaarlijkse kostenbesparing van 220 miljoen kronen (25,7 miljoen euro) zorgen.

In het derde kwartaal van dit jaar zag Husqvarna zijn winst nochtans verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder. "We voeren de ontslagen door met het oog op de toekomst. We hebben gemerkt dat onze structurele kosten te hoog zijn", aldus Linnarson. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud