InBev krijgt toestemming voor overname Anheuser-Busch

De Belgisch-Braziliaanse brouwer InBev heeft vrijdag van de Amerikaanse concurrentie-autoriteiten groen licht gekregen voor de overname van de Amerikaanse biergigant Anheuser-Busch (A-B). In ruil moet de brouwer uit Leuven de productie, verkoop en distributie van zijn Canadese Labatt-bieren in de VS van de hand doen. Dat melden InBev en het Amerikaans ministerie van Justitie vrijdag.

Concreet vraagt de Amerikaanse concurrentiewaakhond drie zaken. De Canadese dochter van InBev, Labatt, moet een exclusieve licentie verlenen aan een onafhankelijke derde speler voor het op de markt brengen, verdelen en verkopen van Labatt-bieren voor consumptie in de VS. Het gaat voornamelijk om de merken Labatt Blue en Labatt Blue Light.

InBev moet ten tweede aan die licentiehouder de activa en aandelen verkopen van de Amerikaanse dochter die Labatt in de VS op de markt brengt. Tenslotte mag de Canadese dochter nog gedurende drie jaar de bieren brouwen en leveren aan de licentiehouder.

Eerder op de week gaven de aandeelhouders van A-B al groen licht voor de overname. InBev betaalt 52 miljard dollar (32,7 miljard euro) voor de producent van Budweiser. De brouwer zegt dat de operatie voor het jaareinde afgerond moet zijn. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud