Iraqi Airways voert na 19 jaar weer vluchten uit naar Europese Unie

Iraqi Airways heeft vrijdag zijn eerste vlucht in negentien jaar uitgevoerd naar de Europese Unie. Het was een vlucht van de Iraakse luchtvaartmaatschappij tussen Bagdad en de Zweedse hoofdstad Stockholm, met een tussenlanding in de Griekse hoofdstad Athene. Dat heeft de Iraakse minister van Verkeer, Amr Abdel Jabbar Ismaïl, zaterdag gezegd.

De Iraakse minister van Verkeer was mee aan boord en had bij de tussenlanding in Athene een bilateraal gesprek met zijn Egyptische ambtgenoot. Volgens Amr Abdel Jabbar Ismaïl heropent Iraqi Airways binnenkort ook de verbindingen met Duitsland, India, Qatar en Bahrein.

Na de eerste Golfoorlog in 1991 ging het snel bergaf met Iraqi Airways. Sinds de Amerikaanse invasie in 2003 wordt het aantal vluchten weliswaar weer opgebouwd, maar het gaat vooral om verbindingen met buurlanden.

Eind december 2008 tekende Air France-KLM een overeenkomst met het Iraakse ministerie van Verkeer om Iraqi Airways te helpen met vluchten tussen Bagdad en Europa en voor de renovatie van de luchthaven van Bagdad. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud