Italiaanse regering geeft fiat voor verkoop Alitalia

De Italiaanse regering heeft woensdag het licht op groen gezet voor de verkoop van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia voor zowat 1 miljard euro aan een groep van Italiaanse beleggers, verenigd in het consortium Cai. Dat heeft minister van Economische Ontwikkeling Claudio Scajola meegedeeld.

De minister "heeft de buitengewoon commissaris voor Alitalia de toelating gegeven om over te gaan tot de verkoop van de activa aan Cai voor een prijs die niet lager ligt dan 1,052 miljard euro", zo luidt het.

Het gaat om de laatste stap na maanden van onderhandelingen over een overname van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij. Vorige week nog keurde de Europese Commissie het overnameplan van de opkopers van Alitalia goed.

Het "nieuwe" Alitalia wordt een light-versie van de oude luchtvaartmaatschappij, met een kleiner netwerk. In december zou er opnieuw gevlogen moeten worden. Er wordt nog een buitenlandse partner gezocht. Daarvoor hebben Air France-KLM en Lufthansa de beste papieren. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud