Advertentie

Jobaanbod laagst in twee jaar

De VDAB heeft vorige maand het laagste aantal nieuwe vacatures ontvangen sinds december 2006. Het aantal van 16.951 jobaanbiedingen ligt een kwart lager dan de maand ervoor. Het is de eerste keer dit jaar dat er minder dan 20.000 jobaanbiedingen binnenkwamen. Dat staat zaterdag in De Tijd.

Tegelijk begint de voorraad aan nog niet ingevulde vacatures te krimpen. In het voorjaar bereikte de krapte op de arbeidsmarkt een hoogtepunt. De VDAB zocht voor bijna 50.000 banen een geschikte kandidaat. Per job waren er slechts drie werkzoekenden. Eind november was het aantal jobs "in stock" gezakt tot iets meer dan 40.000. Er zijn nu al vier werkzoekenden per job. Dat is wel nog altijd een krappe verhouding.

Het lijkt erop dat de economische malaise de arbeidsmarkt definitief heeft ingehaald, zo luidt het in de krant. De forse terugval van het aantal vacatures is de tweede trendbreuk in enkele dagen tijd. Eerder was al gebleken dat de werkloosheid in november voor het eerst in jaren is gestegen. (FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud